Hat éve, nem sokkal karácsony előtt fogtam kezembe az első koreai termékmintát, amit egy kolléganőmtől kaptam. Az ismeretlen márkanév mellett csak furcsa, akkor még olvashatatlan karaktereket láttam a csomagoláson, így hát nem sok fogalmam volt róla, mihez is kellene kezdenem a bőrvilágosító habzó arclemosóval. De miután a kolléganőnek mindig kifogástalanul ragyogott a bőre, nem sokat haboztam, hogy ki merjem-e próbálni az ismeretlen szerzeményt. Akkortájt kizárólag a nyugati kozmetikumokra épült az arcápolási rutinom, csak a lemosó, tonik, krém kombinációját ismertem, és őszintén szólva, elégedett is voltam vele. Viszonylag szerencsésnek mondhatom magam bőrtípus terén, a tinédzserkori megpróbáltatásokon túl csak néha-néha jelentkeznek bőrhibák, viszont az idő előrehaladtával intenzívebb hidratálásra szorult a bőröm. Az ominózus napon, a munkából hazaérve rögtön le is mostam a sminkem és alig vártam, hogy kipróbáljam az új koreai szerzeményem. Az eredményt nyugodtan nevezhetem sorsfordítónak, hiszen azóta eszembe sem jut mást használni a koreai kozmetikumokon kívül. Az öt éve megismert arctisztító pedig a mai napig az arcápolási rutinom nélkülözhetetlen eleme. Van, hogy sokáig hiába keresed a hozzád illő terméket, aztán egyszer csak váratlanul egymásra találtok.

De mi az, ami ennyire magával ragadja és beszippantja az embert a koreai kozmetikumok világába? Sokféle pozitívumot lehetne kiemelni a magas koncentrációjú hatóanyagoktól és izgalmas összetevőktől  kezdve, az aranyos vagy néha már bizarr csomagoláson túl, a végtelen kreatitivásig és folyamatos innovációig. Lépésről-lépésre haladva igyekeztem minél többet megtudni erről az új, izgalmas világról. Rengeteg blogon és YouTube videón túljutva felépítettem a teljes koreai arcápolási rutinomat, ami megadja számomra azt a bőrminőséget, amire mindig is vágytam, de ami talán még fontosabb: a tökéletes én-időt. A koreai rutin nem olyasmi, amin csak gyorsan végig szaladva igyekszel túllenni, hanem kikapcsol, mentálisan megtisztít és örömmel tölt el. Az általunk árult termékek célja, hogy veled is megismertesse a szépségápolás örömteli módját.

Így lett nálam a koreai szépségápolás hobbiból szenvedély, majd hivatás. Webshopunk nem titkolt célja, hogy minél több hazai nőtársammal megismertesse és remélhetőleg megszerettesse a koreai kozmetikumok világát, melyhez a termékek mellett igyekszünk bőséges kiegészítő információval is szolgálni. Első lépésként tökéletes lehet egy kényeztető maszkkal kezdeni az ismerkedést, melyet könnyedén átemelhetsz a hagyományos, nyugati kozmetikumokra épülő rutinodba is. De vigyázz, utána könnyen azon kaphatod magad, hogy a fürdőszoba polcodon lelkesen sorakoznak koreai maszkjaid azt várva, melyiküket próbálod ki legközelebb!

Velem is ez történt, azonban a kozmetikumokon túl hamar a lejátszási listám is tele lett K-Pop számokkal. Aztán a polcom koreai könyvekkel. Majd a Netflixem K-Drámákkal. Mindeközben pedig beiratkoztam a Koreai Kulturális Központba, ahol elsajátítottam a koreai nyelv alapjait, de talán még annál is többet: megismertem a koreai mentalitást. A kezdetektől lenyűgözött a koreai emberek elhivatottsága és komoly munkája az iránt, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Szorgalmasak és alázatosak, tisztelik a másik embert, de emellett rendkívül játékosak is tudnak lenni, és mindig nagyon udvariasak. Ahogy az embereken, úgy az általuk létrehozott kozmetikai termékeken is érződik a tökéletességre törekvés, kemény munka és tisztelet a fogyasztó irányába. Az én küldetésem pedig az, hogy közelebb hozzam a magyar közönség számára is a világ számos helyén már elismert és sokak által kedvelt koreai kozmetikumokat, ezáltal pedig a koreai kultúra egy apró szeletét is.

Kellemes vásárlást és szépülést kívánok!